Més informació [ Detall d'activitat

 
9000010014   Explora els bolets
2022-2023   Curs semipresencial. Secundària en general
  
   22/10/2022 - 5/11/2022 (30 hores) de 9:30h a 19:30h
   Pavelló de Suècia
   Carrer de la Sardana, 24 (Berga) (Berga) 
  
Format   Semipresencial
Sincronicitat    Mixt
Organització   ICE de la Universitat Politècnica de Catalunya
  
  
  
  
Cost matrícula (Euros)   45
  
Descripció i   Metodologia:   Els nostres boscos es recobreixen de bolets a la tardor. El Berguedà és ben conegut per aquest fenomen. Aquest curs pretén introduir coneixements sobre aquest producte que ens ofereix la natura. Es podran explorar els bolets des de diferents punts de vista, com per exemple: el seu reconeixement micològic, la seva bellesa fotogràfica, el seu aprofitament alimentari i el seu risc toxicològic.

Període d’inscripció del 14-09-22 al 13-10-22.


Metodologia:
• Classes teòriques i Sessions de camp.


Pla de treball:

Sessions presencials
Dia 22 d’octubre:
• 09:30 a 14:00 h: Visita al Bosc i taller de classificació i identificació de bolets*
• 16:00 h a 19:30 h: Visita a empreses alimentàries*

Dia 5 de novembre:
• 09:30 a 14:00 h: Presentacions i tallers en format virtual
• 16:00 h a 19:30 h: Presentacions i tallers en format virtual

Treball no presencial
Del 7-11-22 al 20-11-22:
Treball mitjançant el Campus digital Atenea de la UPC

*L’organització pot proposar canvis en funció de la situació COVID



El preu del curs és de 45€.

Després de rebre l’acceptació de la sol•licitud d’inscripció, cal efectuar el pagament al número de compte ES74 2100 0655 7402 00310452, tot indicant “nom i cognoms + EXPLORA bolets”.

Heu d’enviar el comprovant de pagament a l’adreça: exploratori@exploratori.org
  
Objectius   • Proporcionar eines al professorat de secundària, mitjançant les sessions formatives de caire teòrico-pràctic, amb especial èmfasi en les visites.
• Facilitar idees per a la realització de Treballs de Recerca de Batxillerat.
  
Continguts   Aproximació a la Micologia: classificació de bolets
Toxicitat dels bolets
Els bolets com a recurs alimentari i gastronòmic
L'activitat consistirà en 7,5 h virtuals amb presencialitat (classes teòriques i tallers), 7,5 h presencials (visites i tallers) i la resta d'hores que es realitzaran a través d'activitats en el campus Atenea de la UPC.

Visites: Boscos rodalies Rasos de Peguera; Museu d’Art del Bolet de Catalunya a Montmajor

Tallers: Classificació i identificació de bolets; Cultiu de bolets
  
Observacions   informació detallada
  
Formador/a   Dolors Grau Vilalta i Jordi Cunill Solà, professors Dept. d'Enginyeria Minera, Industrial i TIC
  
Avaluació   Assistència a les sessions presencials, visites i lliurament del treball a través el Campus Virtual Atenea.
  
Requisits de  certificació   Assistència a les sessions presencials, visites i a l’avaluació positiva dels treballs proposats pels formadors.
  
Persones  destinatàries   Professorat de secundària en general.
  
E-mail   jordi.bofill-puig@upc.edu
  
  
Calendari  
 Sessió 1   dissabte   22/10/2022   0930   1930 
 Sessió 2   dissabte   05/11/2022   0930   1930 
 Sessió 3   diumenge   20/11/2022   0000   0000 
  


Generalitat de Catalunya
Departament d'Educació
Pla de formació permanent