9000010014 |
Explora els bolets |
2022-2023 |
Curs semipresencial. Secundària en general |
|
|
|
22/10/2022 - 5/11/2022 (30 hores) de 9:30h a 19:30h |
|
Pavelló de Suècia |
|
Carrer de la Sardana, 24 (Berga) (Berga)  |
|
|
Format |
Semipresencial |
Sincronicitat |
Mixt |
Organització |
ICE de la Universitat Politècnica de Catalunya
|
| |
|
|
| |
|
|
Cost matrícula (Euros) |
45
|
| |
Descripció i Metodologia: |
Els nostres boscos es recobreixen de bolets a la tardor. El Berguedà és ben conegut per aquest fenomen. Aquest curs pretén introduir coneixements sobre aquest producte que ens ofereix la natura. Es podran explorar els bolets des de diferents punts de vista, com per exemple: el seu reconeixement micològic, la seva bellesa fotogràfica, el seu aprofitament alimentari i el seu risc toxicològic.
Període d’inscripció del 14-09-22 al 13-10-22.
Metodologia:
• Classes teòriques i Sessions de camp.
Pla de treball:
Sessions presencials
Dia 22 d’octubre:
• 09:30 a 14:00 h: Visita al Bosc i taller de classificació i identificació de bolets*
• 16:00 h a 19:30 h: Visita a empreses alimentàries*
Dia 5 de novembre:
• 09:30 a 14:00 h: Presentacions i tallers en format virtual
• 16:00 h a 19:30 h: Presentacions i tallers en format virtual
Treball no presencial
Del 7-11-22 al 20-11-22:
Treball mitjançant el Campus digital Atenea de la UPC
*L’organització pot proposar canvis en funció de la situació COVID
El preu del curs és de 45€.
Després de rebre l’acceptació de la sol•licitud d’inscripció, cal efectuar el pagament al número de compte ES74 2100 0655 7402 00310452, tot indicant “nom i cognoms + EXPLORA bolets”.
Heu d’enviar el comprovant de pagament a l’adreça: exploratori@exploratori.org
|
| |
Objectius |
• Proporcionar eines al professorat de secundària, mitjançant les sessions formatives de caire teòrico-pràctic, amb especial èmfasi en les visites.
• Facilitar idees per a la realització de Treballs de Recerca de Batxillerat.
|
| |
Continguts |
Aproximació a la Micologia: classificació de bolets
Toxicitat dels bolets
Els bolets com a recurs alimentari i gastronòmic
L'activitat consistirà en 7,5 h virtuals amb presencialitat (classes teòriques i tallers), 7,5 h presencials (visites i tallers) i la resta d'hores que es realitzaran a través d'activitats en el campus Atenea de la UPC.
Visites: Boscos rodalies Rasos de Peguera; Museu d’Art del Bolet de Catalunya a Montmajor
Tallers: Classificació i identificació de bolets; Cultiu de bolets
|
| |
Observacions |
informació detallada
|
| |
Formador/a |
Dolors Grau Vilalta i Jordi Cunill Solà, professors Dept. d'Enginyeria Minera, Industrial i TIC
|
| |
Avaluació |
Assistència a les sessions presencials, visites i lliurament del treball a través el Campus Virtual Atenea.
|
| |
Requisits de certificació |
Assistència a les sessions presencials, visites i a l’avaluació positiva dels treballs proposats pels formadors.
|
| |
Persones destinatàries |
Professorat de secundària en general.
|
| |
E-mail |
jordi.bofill-puig@upc.edu
|
| |
|
|
Calendari |
Sessió 1 |
dissabte |
22/10/2022 |
0930 |
1930 |
Sessió 2 |
dissabte |
05/11/2022 |
0930 |
1930 |
Sessió 3 |
diumenge |
20/11/2022 |
0000 |
0000 |
|
| |